Διοργανωτες

Έλλη Στούρνα

Vegan Feminist Witch

Elli

Αποφοίτησα από την Ελληνογαλλική Σχολή Eugène Delacroix (LFH) το 2011, και είμαι επί πτυχίω φοιτήτρια Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης στο Ε.Κ.Π.Α.

Έχω αγαπήσει και ασχοληθεί ενεργά με το θέατρο με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, με όνειρο ζωής μία μέρα να μπορέσω να το κάνω και επαγγελματικά, είτε παίζοντας, είτε γράφοντας, είτε μελετώντας θεατρικά κείμενα.

Έχω ασχοληθεί με τα ανθρώπινα δικαιώματα, στηρίζοντας δράσεις ομάδων που σχετίζονται με τη loatqi κοινότητα, και όχι μόνο. Παράλληλα, είμαι μέλος του σωματείου «Διαβάζοντας Μεγαλώνω» που προωθεί την αγάπη για το διάβασμα σε βρέφη και παιδιά.

Στα πρώτα φοιτητικά μου χρόνια, και επηρεασμένη από μια αγαπημένη φίλη, άρχισα να ασχολούμαι με τα ζώα που βρίσκονται στους δρόμους. Περιθάλψαμε σκύλους και γάτες, υποστηρίξαμε σχετικές δράσεις οργανώσεων, και, στην πορεία, ξεκίνησε με δική μου πρωτοβουλία μία πανεπιστημιακή φιλοζωική ομάδα για την περίθαλψη των γατών και άλλων ζώων που ζουν εντός της Πανεπιστημιούπολης.

Στη συνέχεια, βρέθηκα να μεταφράζω και να συντάσσω άρθρα και έρευνες για τη γουνοποιία και να διαχειρίζομαι σελίδες υπέρ της κατάργησής της.

Η ενασχόλησή μου με τα ανθρώπινα δικαιώματα και η παράλληλη δράση μου για την περίθαλψη των γατόσκυλων της Αθήνας αλλά και την εναντίωση στη βιομηχανία της γούνας, με έφεραν, χωρίς να το καταλάβω, αντιμέτωπη με την υποχρέωση –όπως την ένιωσα- να γίνω χορτοφάγος το 2012, και vegan, πλέον, ολοκληρωτικά από το 2015.

Ως vegan και φεμινίστρια διαχειρίζομαι σχετικές σελίδες στο facebook όπως και blogs για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των ζώων και την προώθηση της επιχειρηματολογίας πίσω από αυτή. Είμαι ιδρυτικό μέλος του σωματείου Ένωση των Βέγκαν από το 2015 και εκπρόσωπος της Αθήνας για το happycow.net από το 2016.

Στα πλαίσια των σπουδών μου, εκπονώ διπλωματική εργασία στον τομέα των Animal Ethics με επιβλέποντα τον Καθηγητή κύριο Στέλιο Βιρβιδάκη.

Φραγκίσκος Σακελλαρίδης

Vegan sandwich artist

Fragkiskos

Αποφοίτησα το 2004 από το σχολείο χωρίς να μείνω καμία χρονιά στην ίδια τάξη. Πολύ πιθανό επειδή μαθήτευσα σε ιδιωτικό σχολείο και κανένα δε συνέφερε.

Δεν πέρασα σε κανένα πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ αλλά για καλή μου τύχη κληρονόμησα μια μεγάλη περιουσια 10 εκκατομυρίων ευρώ.

Υπολόγισα να ξοδεύω 1 εκατομμύριο το χρόνο κάνοντας μεγάλη ζωή και σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου με τις καταχρήσεις που έκανα θα ζούσα μέχρι τα 28 όπου θα μου τελείωναν και τα λεφτά.

Δυστυχώς η μοίρα μου έπαιξε άσχημο παιχνίδι και ύστερα από 10 χρόνια καταχρήσεων και υπερβολών είμαι ακόμα ζωντανός.

Τα τελευταία 2 χρόνια είμαι απένταρος αλλά έχω εκτιμήσει τις μικρές χαρές της ζωής όπως το θροΪσμα των φύλλων, την Άνοιξη  ή τις ακτίνες του ήλιου.

Όταν δεν κλαίω στο μπάνιο μόνος μου, ασχολούμαι με τα οπτικά και τον Βιγκανισμό.

Κρυσταλλίνα Παραμύθη

YES… THAT’S A REAL NAME

KrystallinaΤο 2008 η αγάπη μου για τις τέχνες και τα παιδιά με οδήγησε στην δημιουργία ποιοτικών παιδικών εκδηλώσεων. Η παρακολούθηση σεμιναρίων με θέμα το θέατρο, τον χορό και το θεατρικό παιχνίδι με βοήθησαν στο να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και συνέβαλαν στο έργο μου.

 Ύστερα από πολλά χρόνια εμπειρίας στον τομέα των εκδηλώσεων που απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες, αποφάσισα να δημιουργήσω το Crystal Fairytale μία ομάδα διοργάνωσης εκδηλώσεων που έχει ως στόχο τον σχεδιασμό και την οργάνωση εκδηλώσεων φιλικών προς το περιβάλλον.

 Η πρώτη μου επαφή με τον βίγκαν τρόπο ζωής έγινε το 2007. Από τότε και μέχρι το 2011 δεν είχα καταφέρει να γίνω 100% βίγκαν, κάτι που έγινε το 2012 και αφού πλέον είχα φέρει στην ζωή ένα υπέροχο αγοράκι το οποίο θα ξεκινούσε στερεές τροφές σύντομα. Επειδή προσπαθώ να μεγαλώνω τον γιο μου όσο πιο συνειδητά γίνεται, δεν θα μπορούσα να μην του προσφέρω το δικαίωμα του βίγκαν τρόπου ζωής που θεωρώ πως είναι το καλύτερο ξεκίνημα για ένα παιδί.

Η γονεϊκότητα αποτελεί για ‘μένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου. Μελετώντας τους καλύτερους τρόπους ανατροφής παιδιών και παρατηρώντας τις θεαματικές επιδράσεις της εφαρμογής τους στην καθημερινότητά μας, θέλησα να μοιραστώ τις γνώσεις που απέκτησα και να βοηθήσω όσους γονείς θέλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο της συνειδητής γονεϊκότητας. Έτσι ξεκίνησε η συμμετοχή μου σε ομάδες γονέων και η δημιουργία/διαχείρηση ομάδων στο facebook με σχετική θεματολογία.

 Σήμερα ασχολούμαι με την διοργάνωση εκδηλώσεων και την δημιουργία βίγκαν γλυκών και φαγητού για events.

Δημήτριος John Lemon

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, PERSONAL HOLISTIC HEALTH COACH

DimitriosΟ Δημήτριος σπούδασε φυσική αγωγή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στις υπαίθριες αναψυχικές δραστηριότητες.

Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Natural Health Science της Αθήνας στους τομείς της παραδοσιακής ολιστικής χειρομάλαξης, της Ταϊλανδέζικης μάλαξης, της Ρεφλεξολογίας και της αρωματοθεραπείας.

Ίδρυσε την εταιρία OXYGEN η οποία διοργάνωνε σεμινάρια, ημερίδες και εκδηλώσεις με θέμα την φυσική ίαση και την οικολογία. Από το 2006 εκπαιδεύεται συστηματικά και βιωματικά στην φυτοφαγία και την θεραπευτική διατροφή κοντά σε αναγνωρισμένους ιατρούς, θεραπευτές και δασκάλους.

Με τις γνώσεις και τις εμπειρίες του βοηθά ανθρώπους να βρουν την ψυχοσωματική τους υγεία και ισορροπία. Από το 2013 ζει μόνημα στους πρόποδες των μαγευτικών Μετεώρων.

Μάρω Ζούλια

CRAZY BANANA CHEF!!ONEONE11!!

MaroΜια από τις πρώτες εικόνες που έχω στο μυαλό μου , είναι να παίζω με τον Κίκο, το πρώτο τετράποδο μέλος της οικογένειας μου!

Μεγαλώνοντας άρχισα να αναπτύσω 3 μεγάλες αγάπες, το σχέδιο, τα βιβλία και τα ζώα, όντας μόνιμα με ένα βιβλίο, ή ένα μολύβι/πινέλο στο χέρι και ένα τετράποδο φιλαράκι κοντά μου!

Στα 14 μου έκανα την σύνδεση του τί βρίσκεται στο πιάτο μου, και αποφάσισα να κάνω την πρώτη μου προσπάθεια στην χορτοφαγία, η οποία δυστυχώς απέτυχε, αλλά μου έδωσε το πάτημα να ψάξω σε βάθος για τον βιγκανισμό και να ξεκινήσω την αναζήτηση για προϊόντα που δεν υποστήριζαν των πειραματισμό σε ζώα.

Στα 17 μου ανακάλυψα την ΑΝΙΜΑ, ένα κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων, όπου ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με ζώα πέρα των οικόσιτων, και κάπως έτσι άρχισε για εμένα η βαθύτερη ευαισθητοποίηση και αντίληψη έπι των προβλημάτων που δημιουργεί ο άνθρωπος στην φύση και τα ζώα.

Παρόλα αυτά μου πήρε 5 ακόμα χρόνια και ένα μικρό κοτοπουλάκι για να κάνει την σύνδεση το μυαλό μου! Βρέθηκε παρατημένο μέσα σε έναν κάδο, και έφτασε στην ΑΝΙΜΑ τρομαγμένο, πεινασμένο και αφυδατωμένο, μακρύα από την μαμά του.

Αυτό το κοτοπουλάκι ήταν ένα από τα πολλά αρσενικά που περισσεύουν στην βιομηχανία κρέατος, και εγώ ήμουν μέρος του προβλήματος. Κάπως έτσι εν μια νυχτί σταμάτησα το κρέας και όλα τα παράγωγα, και έκτοτε ζω όσο πιο αρμονικά μπορώ με τα υπόλοιπα πλάσματα που συγκατοικούν μαζί μας σε αυτόν τον πλανήτη!

Πάνος Χαλόφτης

VEGAN AMBASSADOR

PanosΠρωτοσυνάντησα την έννοια του βιγκανισμού το 2008, μέσα από κείμενα του Γκάντι, του Θορό και του Τολστόι, πάνω στο πως θα πρέπει να φέρεται ο άνθρωπος απέναντι στα ζώα.

Ήταν για μένα ήδη ξεκάθαρο πως δεν θα ήθελα η κακοποίηση των ζώων να αποτελεί μέρος των επιλογών μου και ξεκίνησα από τότε αυτή την προσπάθεια απέχοντας από την κατανάλωση κρέατος. Έκτοτε σταδιακά σταμάτησα να καταναλώνω γάλα, προϊόντα ένδυσης ζωικής προέλευσης, αυγά, τυρί και τέλος, μέλι.

Στις αρχές του 2015 είχα την ιδέα να ξεκινήσω τη διοργάνωση μηνιαίων βίγκαν συναντήσεων κατά τις οποίες άτομα με κοινά ενδιαφέροντα βρισκόμαστε, γευματίζουμε και γνωριζόμαστε καλύτερα, βοηθώντας έτσι στη μεταξύ μας δικτύωση και στην εξάπλωση της φιλοσοφίας.

Πλέον, σχεδόν δύο χρόνια μετά, σε κάθε μας συνάντηση συμμετέχουν 100 και πλέον άτομα και στόχος αποτελεί το να φτάσει το μήνυμα του βιγκανισμού σε όλο και περισσότερους ανθρώπους.

Τέλος, μαζί με ανθρώπους που μοιραζόμαστε το όραμα της εξάπλωσης της υγιεινής, βίγκαν διατροφής, βρισκόμαστε στη διαδικασία σύστασης εταιρίας παρασκευής και διανομής πλήρους γεύματος, σε προσιτή τιμή, αποκλειστικώς βίγκαν, με πρώτες ύλες προϊόντα φυσικής και οργανικής καλλιέργειας από την ελληνική επικράτεια, αλλά και τρόπους μαγειρέματος που αναδεικνύουν τις γεύσεις χωρίς να καταστρέφουν τα θρεπτικά συστατικά.

Στόχος σε αυτή τη δραστηριότητα είναι να δοθεί διέξοδος σε όσες και όσους θέλουν άριστης ποιότητας φαγητό στην καθημερινότητά τους και αδυνατούν να το παρασκευάσουν λόγω έλλειψης χρόνου.

Παράλληλα με την ενασχόλησή μου με τη διάδοση του βιγκανισμού, συμμετέχω από το 2009 ως εταίρος στην Active Safety, εταιρία παροχής υπηρεσιών Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας, καθώς και στην Excellence & Lean Management Consultants, εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων με γραφεία σε Αθήνα και Σαντορίνη.